måndag 25 januari 2016

Hösten 2015 och något alldeles nytt

Vad hände?! Jag hoppas ni finns kvar. Hösten kom att innebära en utmaning som jag hakade på ganska raskt. Jag satt en fredag och kollade på olika utbildningar inför hösten och hittade via sociala medier att det fanns platser kvar på en jag varit sugen på. Jag skrev till läraren och hade några frågor, fick som svar att jag var välkommen att ringa henne.

 Detta var fredag em runt 14 tiden, jag ringer upp. Hon berättar att javisst finns det platser kvar på den Textila 1-åriga utbildningen. Hur vill jag gå? Jag förklarar att jag helst av allt bara vill gå vävningen vilket fungerade alldeles utmärkt, jag skulle kunna gå på halvtid och ha två heldagar i skolan/vecka. Det är en vecka som är en uppstart och den skulle vara bra om jag kunde vara med på, ang boende så erbjöds sig läraren att jag kunde få hyra hennes lillstuga ute vid havet.  Det lät ju för bra för att vara sant och jag bad att få återkomma.

Väl hemma kollade jag almanackan och den var tom denna första veckan. Det fanns bara ett problem, skolan skulle börja redan på måndagen efter helgen. Min make kom hem och jag sa att jag börjar skolan på måndag, går det att lösa?! På ett bra sätt löste vi detta och det blev verkligt, dock hade vi då bara en bil men han körde upp mig på söndagen med cykeln. Vilket inte var ett problem att spendera en vecka i slutet på augusti i Grebbestad i en stuga vid havet och en möjlighet för mig att lära mig ett hantverk jag varit nyfiken på länge.

 Vi gjorde en båtutflykt med skolan till ett Naturreservat norrut och promenerade och njöt denna dag. Jag fortsatte även sen att hyra stugan vid havet och kom att åka upp tisd och hem på torsd. Det känns helt rätt valet jag gjorde och det är fantastiskt kul. Sen försvann hösten i ett jehu och helt plötsligt var det jul, jullov och vinter.
Jag har haft så roligt och tänkt många gånger på att jag vill berätta vad jag gör men jag har inte fått till tiden. Jag tänker framöver prioritera att blogga om mitt hantverk som nu utökats med en del till vilket är roligt. 
Så håll utkik, jag är tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar