måndag 20 april 2009

Luffare

Hej

Äntligen eller något iallafall, förkylningen har släppt men har lite heshet kvar i rösten. Men jag har krånglat mig loss ur förkylningens klor...

För att äntligen pröva något jag funderat på ett tag: luffarslöjd eller wire style. Har köpt en bok som heter det sistnämnda. Inspiration... så jag frågade min far om han möjligtvis kan ha någon ståltråd jag kan böja lite av?! Min pappas garage är som ett kinderägg, det finns överaskningar överallt och man kan hitta det mesta i dess gömmor.
Pappa hintade vart jag skulle leta och sen började jag böja. Fy, katten vad svårt det var?! Man behöver vara stark i nyporna, och tänka ut hela formen innan man böjer....

Jag har försökt, testat och lekt för att inse att detta hantverk inte direkt var något för mig. Även om det är mysigt att stå i pappas garage, bli smutsig om händerna och inse varför min far gillar garaget... det är tyst, lungt och stilla.


Ha det gott!

3 kommentarer:

 1. Det ser iaf kul ut...
  Jag ligger också däckad m förkylning o feber.
  Vi är friska till på lördag o Nääs, väl?

  SvaraRadera
 2. Jag har gått en kurs i Luffarslöjd och innan tyckte jag "att det kan väl inte vara så svårt att böja till lite tråd", men fy tusan så svårt det var. Både att orka och att böja till sakerna snyggt. Dina saker ser i alla fall fina ut!
  (Jag gick aldrig fortsättningskursen!)
  Assi

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, mysiga grejer iaf.

  SvaraRadera