onsdag 11 mars 2015

Längtan

 Vi bor inte i direkt närhet till skog och mark, det finns en bit bort. Men ibland blir längtan för stor efter skogen, lukten av mossa, den mjuka marken under fötterna och ljudet när vinden blåser. Även om jag är lite mörkrädd av mig gillar jag att gå i skogen på dagen. Så i början på veckan då det var så fint väder åkte jag och sonen ut till mitt föräldrar hem och  pappa som var hemma. Vi gick i skogen, där har vi gått många gånger förut. Plockade pinnar, lyssnade på djur, gick igenom en fantastisk fin bokskog och avslutade att spana efter grodor i en lite damm. Samma damm som jag spanade efter grodor i när jag var liten.
 Sonen har testat tälja ibland och nu var längtan stor, han hade famnen full med pinnar och det kanske mest handlade om att ta bort barken men för mig var det en första gång. Får se om jag ska visa vad jag fick till eller inte.
 Gott var det iallafall att sitta på verandan till vår gamla lekstuga, tälja en stund och sen satt jag och stickade medans sonen gungade i trädgungan som är strax till höger om stugan.
Den fina stugan byggde pappa åt oss tre döttrar när vi var små, sen hade vi inflyttningsfest med mormor och morfar inne i stugan. Där bjöds det på kakor och saft. Efter det sov vi i den på sommaren och det var lika kul att leka på taket då det blev att vi åkte båt bland pirayor som att vara i den. Idag använder våra barn den när de är på besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar