fredag 28 september 2012

Biblioteket

I närmsta staden finns ett relativt nybyggt bibliotek, tror det är 10år gammalt. Men hit går jag för att bläddra i böcker. På sista tiden har det varit en fristad där man bara kan vara. Inte bry sig om något.

De har ett bra utbud av handarbetsböcker så det finns en hel del att titta i. Internet i all ära men det är skönt att bläddra i böcker, fundera, inspireras och tänka. Kommer på nya saker jag vill pröva och andra hur man kan använda det jag kan på nytt sätt.

Utefter det stora partiet med fönster finns det sköna fotöljer att sjunka ner i. De har fina tidningar att titta i. Jag brukar bläddra i dem och se om de är intressanta nog att köpa. Ibland har jag med mig en rulle mönsterpapper och ritar av på plats.

Äldre tidningar i upp till 3år, sparas i ett arkiv, och dessa kan man låna hem.

När jag är på biblioteket tycker jag om att det är tyst, vilket det inte är på dagens bibliotek, så öronproppar är att föredra.

 Men en sak är säker, I´m librarylover!

4 kommentarer:

 1. Håller med dig, bibliotek är underbara. Tänk att få läsa tidningar och låna böcker helt gratis. Vilken underbar förmån vi har. Trots att det är gratis är vårt bibliotek tvungen att sätta upp skyltar att man inte ska stjäla deras tidningar. Tänker man bara på sig själv när man gör så. Lisbeth T

  SvaraRadera
 2. Biblioteken är fantastiska!
  Jag har det så bra att jag jobbar i samma byggnad som biblioteket, och det är en lisa för själen att ibland smita in en stund på lunchen och sjunka ner i ett soffhörn med en tidning. Gör det tyvärr alldeles för sällan känner jag nu när jag skriver om det. Jag älskar att låna reseböcker!!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Här har du en till, ett mycket underskattad ställe

  SvaraRadera
 4. LÅter så skönt. Önskar att jag hade närmare till ett bibliotek. Som jag bara kunde promenera till.

  SvaraRadera