lördag 10 maj 2014

Den knubbige jonglören

Ända sen Tant Kofta fick in Donegal tweed har jag velat sticka i det. Det finns många färger att välja mellan och alla är lika fina. Ibland behöver man titta på dem flera gånger och i olika ljus för att de ska vara rättvisa. Garnet innehåller spinnolja vilket försvinner vid tvätt, antingen innan du stickar med det eller efter.
Efter svårt va och goda råd från Lottal bestämde jag mig för en djup vinröd och orange.

 Mönstret kommer från Eddy och finns att köpa hos Lotta. Jag gjorde några ändringar med ökningarna för jag gillar långa sjalar. Mitt mått är att jag ska kunna stå med armarna rakt ut och hålla sjalen i händerna. Som ni ser på den första bilden är denna något längre då jag stickade tills garnet tog slut! 100gr av varje färg och stickor 4!
Sjalen är nu utlånad till Lotta och finns i hennes koffert ett tag! 

PS. Detta är första gången jag är med på bild, lite nervöst är det men jag fick hjälp att fota och bästa sättet att visa hur stor den är är ju att ha något att jämföra med!

4 kommentarer:

 1. Sjalen är verkligen jättehärlig, så fina färger!
  Gillar inte heller att vara med för mycket på bild, speciellt inte på bloggen, så jag förstår hur du känner. Har väntat lite på att du skulle blogga själv om den, så jag fick säga dig hur fin den är! Har ju sett den hos Lotta, både här och där :-)

  SvaraRadera
 2. Så himla fin!
  Köpte garn hos Lotta i lördags inspirerad av din fina sjal. Då jag också gillar längre sjalar undrar jag om du kan dela med dig av ökningsändringarna, antingen här eller maila på lisa.oxelman@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Sjalen är verkligen superfin!

  SvaraRadera