tisdag 12 april 2011

Verandan

När jag för första gången gick i vårt hus, då på visning med massa andra människor, blev jag förtjust i verandan. Det var på hösten och löven på träden skiftade färg, det var lite kyligt i luften och genom fönstrerna med ett glas såg jag ut över ängarna. Vilket ljus, lugn och ro och en speciell atmosfär. När vi sen köpt huset och jag började planera vad som skulle rymmas i de olika rummen önskade jag djup inne att verandan skulle få bli mitt hörn. Ett hörn att dra sig undan till, sitta i det underbara ljus som finns då det är fönster åt fya håll, sitta och njuta av solnedgången, tystnaden.


När vi flyttade in blev verandan vårt förråd, utåt sett såg det inte klokt ut då detta är det första man möter när man kommer hem till oss. Det var flyttlådor från golv till tak, våra katter spenderade nätterna sovandes högst upp på lådorna.
Men sen, när vi flyttade upp sängarna och verandan tömdes var det inte långt borta, mitt hörn! Jag ställde dit gungstolen och knödde mig in men det var inte perfekt. Inte förrän en god vän kom hem till mig som är bra på och tycker om att rensa och röja. Tack för hjälpen!
Nu är det jättebra, jag satt där hela kvällen igår, gick in och ställde mig där imorse för att känna in atmosfären och när jag bloggat klart kommer jag slå mig ner i gungstolen och sticka. Jag har gått runt idag med ett leende på läpparna och längtat hem till mitt hörn!

4 kommentarer:

 1. Så mysigt det låter. Det blir ett härligt ljus i rum med fönster åt alla håll.
  Njut och ha det skönt i din veranda!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig plats för avkoppling och handarbete!
  Underbar gungstol!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen underbart mysigt ut. Och små hörn där man kan slå sig till ro en stund behöver vi väl alla (:

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med ett eget hörn! Ett sånt ska jag också försöka skaffa när vi flyttar till vår nya lägenhet snart!

  SvaraRadera