torsdag 31 mars 2011

Dagarna som gått


För första gången kom jag iväg till SIV Stickfest i väst. Det är charmigt att man åker en färja hit, parkerar och sen tar en färja dit. Maximalt blev det tre färjeresor för mig då jag har en för att komma över på Hisingen. Men väl där strålade solen, efter en promenad var man framme och utefter husväggen satt flera stickerskor och stickade i lä läge med solen i ansiktet. Att jag hade åkt själv var inga problem då jag träffade nya och gamla vänner. Jag hade en underbar dag och det var först senare på kvällen jag åkte hemåt igen. Med en mängd ny inspiration, kontakter och garn. Veckan fortsatte med besök i Tygaffären, Stickkafe i Stenungsund med Tant Kofta och att jag plockat upp mina gamla Burda tidningar (symönster) från tidigt 2000-tal från källaren och bläddrar efter ideer. Men helst vill jag hitta ett bra toppmönster så trikån som finns i gömmorna kan bli efterlängtade toppar och linnen.

Äntligen är sjalen Daybreak av Stephen West avmaskad, blockad och klar. Jag kan ångra det orangea högst upp/i mitten men för övrigt en rolig stickning och underbart garn, tynn alpacka från Madame Kruz i Jörlanda.

Nu vill jag rita mönster, klippa i tyg och sy!

3 kommentarer:

 1. Vilka "goa" dagar du haft! Missade de SiV och stickcafét i Std. Förra helgen hade jag annat inbokat och i tisdags gick jag från jobbet direkt till sängläge med huvudvärk och ont i halsen, så typiskt, för jag hade så gärna velat åka på stickcafét. Men ibland blir det inte som man tänkt sig.
  Fina garner du köpte, gillar färgerna. Din sjal ser också härlig ut, tror inte du tänker på det oranga fältet när du har den runt nacken.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Tycker sjalen ser fantastisk ut, precis som den är :)

  SvaraRadera
 3. Ja visst var det mysigt där i solen på SIV. Hoppas du fick en trevlig kväll.

  SvaraRadera