torsdag 10 september 2009

Uppåt, uti det blå...

Det är något alldeles speciellet att såhär på sensommaren kunna åka ut till min barndoms badplats. Under sommaren är det knöfullt med folk här men idag var jag ensam. Havet brer ut sig spegelblankt. Solen skiner och jag ser Carlstens fästning i horisonten.

Det är på en sådanhär plats mitt drömhus skulle ligga, ute på vischan, det är tyst och rofyllt och nära till salta bad. Ja drömma kan man ju alltid göra.

Från att ha kännt mig väldigt låg och oinspirerad startar jag nya projekt hipp som happ. Tänk vad några nystan garn kan göra. Med ett mustigt lila garn stickar jag ysoldas sjal ishbel. Funderar på att repa upp mössan i förra inlägget för att ha tillräckligt till sjalen. Jag behöver ju inte två lila mössor och har hittat ett mössmönster av Ysolda som jag bara måste prova vilket har samma stickfasthet som Heavens Hand garnet jag har liggandes.
Var även förbi min lokala tygaffär och inhandlade några meter linnetyg.... det är projekt på gång, mina vänner.... :)

2 kommentarer:

  1. Sjalen kommer att bli jättefin i det garnet! Vilken fin färg. Och fina bilder. Det är så vackert med klippor och hav :-)

    Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för kommentaren på min blogg! Den nålbindningsbok jag använder mig av är ett häfte som jag köpt från Viking.se (som säljer en hel massa spännande nygjorda gamla saker). Den heter "Nålbindning - 12 varianter" och är, om jag inte missminner mig, skriven av en Berit Westman och utgiven i samarbete med antigen något muséum eller en hemslöjdsförening. (Du kan kolla följande länk: http://www.viking.se/nalbindningshafte-1297.html) Boken är bra med tydliga bilder och instruktioner, men kanske lite gammaldags i sitt utförande.

    SvaraRadera